Vijesti

Partner na provedbi projekta, Hrvatska gospodarska komora, a uz provedbu savjetničke tvrtke Apsolon d.o.o., organizira niz besplatnih radionica, nazvanih Akademija industrijskog razvoja (AIR), za poduzetnike kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu, potaknuli stvaranje inovacija i internacionalizirali poslovanje  https://www.hgk-akademija.com/

Digitalno doba sa sobom nosi nove poslovne izazove. Vrhunski domaći i međunarodni predavači prenijet će vam najnovija znanja, alate i vještine neophodne za poslovanje u današnjem izuzetno izazovnom i nepredvidljivom okruženju.

Teme radionica podijeljene su u pet modula: 

 • Digitalna transformacija i prilagodba tržišnim promjenama koje donosi digitalno doba

  u sklopu ovog modula obrađuje se koncept digitalne transformacije u kontekstu pripreme poduzeća za izradu digitalne strategije, optimizaciju procesa digitalizacije i stvaranja organizacijske inovativnosti.

 • Design thinking metoda za razvoj i brzu komercijalizaciju inovacija

  u sklopu ovog modula ojačat će se inovacijski kapaciteti poduzetnika koji će usvojiti design thinking, najkorišteniju svjetsku inovacijsku metodu, u svrhu razvoja i povećanja broja komercijaliziranih inovacija.

 • Upravljanje ljudskim potencijalima i razvoj pametnih vještina

  u ovome će se modulu ojačati poduzetnički kapaciteti usvajanjem znanja i pametnih vještina koje moraju posjedovati zaposlenici kako bi poduzeća bila tržišno konkurentna.

 • Transfer znanja i tehnologija

  jedna od ključnih odrednica konkurentnog gospodarstva jest uspješna suradnja znanstvenih institucija i gospodarstva, u svrhu razvoja i komercijalizacije inovacija. U okviru ovog modula poduzetnicima će se prenijeti najnovija znanja i spoznaje iz područja transfera tehnologije, postojeća praksa, metode i savjeti kako postići bolju i bržu sinergiju akademske zajednice i gospodarstva.

 • Načini financiranja razvojno-istraživačkih projekata

  u sklopu ovog modula poduzetnici će steći informacije, znanja i vještine o metodama i načinima optimalnog financiranja svojih razvojno-istraživačkih te investicijskih projekata. Posebna će se pažnja posvetiti metodama financiranja iz nacionalnih te EU fondova i programa, kao i alternativnim izvorima financiranja.

KONTAKTI

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb

tel.: 01/ 6106 111

www.mingo.hr

Hrvatska gospodarska komora (HGK)

Centar za industrijski razvoj (CIRAZ)

Nova cesta 7
10 000 Zagreb

tel.: 01/ 207 80 01

www.ciraz.hr

                                       Izrada materijala sufinancirana je sredstvima Tehničke pomoći iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Sva prava pridržana. | Uvjeti korištenja